Villa d'Arte werkt intensief samen met Baerz & Co Luxury Homes International, het trefpunt waar exclusieve huizen en veeleisende kopers samenkomen. Hieronder vindt u een geselecteerd aanbod van de meest exclusieve huizen op alle hot-spots in 20 landen rond de Middellandse zee, de Alpen, Mexico en Dubai.

Herenhuis for sale in ARNHEM

ARNHEM Renssenstraat 16 - 6811 MC The Netherlands


Paul Floor profile image
Paul Floor
Real Estate Agent
+316 82362295
p.floor@willemsen.nl

Willemsen Makelaars
Jansplaats 29
6811 GB Arnhem
NETHERLANDS
+31 26 445 27 51
www.willemsen.nl
info@willemsen.nl

Living area
342m2
Plot size
162m2
Bedrooms
8

Description

Aan de Renssenstraat ligt deze stijl- én sfeervolle monumentale stadsvilla.

Het volumineuze en hoog decoratieve pand is voorzien van dakkapellen, balkon, loggia, serre, dakterras en tuin.
Het is duidelijk dat de huidige eigenaar de woning met liefde en zorg heeft bewoond.
Na de voordeur biedt een gescheiden opgang toegang tot de verdiepingen. Ideaal om bijvoorbeeld deels te verhuren of te gebruiken als kantoor aan huis!

Deze voorname woning is op markante stand gesitueerd op steenworp afstand van het bruisende stadscentrum en het Centraal Station Arnhem. Beschermwaardig als gemeentelijk monument door de stedenbouwkundige-/architectonische-/ en cultuurhistorische waarden op A-locatie.

Indeling
Begane grond
Voortuin met smeedijzeren toegangshek met sierstijlen, entree met dubbele deur, vestibule met garderobe en separate ingang naar bovenwoning, hal met marmeren vloerdelen en prachtige nis met fonteintje en koperen kraan, toegangsdeur naar souterrain en toiletruimte.
Woonkamer en-suite met marmeren schouwen, ornamentenplafonds en originele vloerdelen, dubbele schuifdeuren naar aangrenzende serre met dakterras en trappartij naar de achtertuin. De moderne keuken is in L-opstelling uitgevoerd en v.v. diverse Siemens inbouwapparatuur waaronder inductiekookplaat (2023), afwasmachine (2019), oven (2022) en natuurstenen werkblad.

Souterrain (stahoogte 2.40 m.)
Overloop met waskamer met opstelplaats wasapparatuur en boiler, omvormer voor 20 tal zonnepanelen (2018) en meterkast (2021), toiletruimte en badkamer v.v. vrijstaand ligbad, douchegelegenheid en wastafelzuil. Royale (hoofd slaapkamer met schouw en origineel tegelwerk, deur naar achtertuin. Kelderruimte v.v. originele estriken en 2e kelderkamer beide v.v. gemetselde koekoek.

Eerste verdieping
Bovenwoning 1e verdieping
Separate ingang naar het bovenhuis, geschikt voor verhuur of bij de woning te betrekken, tussenverdieping met toiletruimte, douchegelegenheid en keuken. De overloop biedt toegang tot een 3-tal slaapkamers, de 2 grootste hebben originele ornamentenplafonds, een balkon aan de voorzijde en een loggia aan de achterzijde, een schouw en vaste kasten.

Tweede verdieping
Bovenwoning 2e verdieping
Overloop met toiletruimte, 4-tal goed bemeten slaapkamers, tussenverdieping met keuken en douchegelegenheid. Trappartij naar bergzolder.

Overige verdiepingen
Bovenwoning 3e verdieping
Gedeeltelijk bevloerde zolderberging met dakvenster, nokhoogte 0.98 m.

Diverse buitenruimtes aanwezig: dakterras vanuit de serre en de achtertuin toegankelijk, balkon voorzijde en loggia achterzijde 1e verdieping vanuit slaapkamers te bereiken.

Tuin
De nette voortuin is een brede buffer vanaf de Renssenstraat, direct tegenover de iconische stationshal Arnhem en nabij de toegang tot het Stationsplein gesitueerd, de voortuin en balkon voorzijde zijn op het noorden gericht. De besloten achtertuin is geheel ommuurd, het dakterras en de loggia zijn eveneens pal zuid gesitueerd: er kan van de ochtend-/middag- en avondzon worden genoten. Er is een achteringang geregeld naar de Betuwestraat. Parkeren kunt u deels vrij of geschiedt middels vergunning en\of betaald parkeren in het naastgelegen WTC-gebouw of in de naburige woonstraten.

Bijzonderheden
- Woonbestemming alsmede kantoren toegestaan;
- Gemeentelijk monument;
- Vermeld op de verkameringskaart van Arnhem;
- Transformatie Stationsplein West 30 in ontwikkeling (stationshuiskamer & stadstuin Renssenstraat);
- 20-tal zonnepanelen geïnstalleerd (2018);
- Parkeervergunning € 141,- per jaar, bezoekers € 21,- voor 300 uur; Tevens vrij parkeren!

Renssenstraat te Arnhem
Deze villa is op markante stand gesitueerd in het centrum van Arnhem, nabij de trappen naar het lager gelegen Stationsplein. Belendende panden zijn van oudsher forse villa’s bedoeld voor de welgestelden.
Alle benodigde voorzieningen zijn op loopafstand, openbaar vervoer ruim aanwezig op 2 minuten loopafstand en uitvalswegen naar snelwegen A12 & A50.

Features

Transfer of ownership
price
€ 799.000 k.k.
Status
beschikbaar
Acceptance
in overleg
Construction
Kind of house
Herenhuis
Building type
tussenwoning
Bedrooms
8
Bathrooms
2
Surface Areas And Volume
Living area
342 m2
Other indoor space
0 m2
Exterior space attached to the building
38 m2
Volume in cubic meters
1210 m3
Plot size
162 m2
facilities
In centrum
Baerz & Co Property Brochure

Brochure

Information / Viewing request

Videos

Virtual Tours

VIRTUAL TOUR
Virtual Tour Renssenstraat 16

Photos

Floor Plans