Villa d'Arte werkt intensief samen met Baerz & Co Luxury Homes International, het trefpunt waar exclusieve huizen en veeleisende kopers samenkomen. Hieronder vindt u een geselecteerd aanbod van de meest exclusieve huizen op alle hot-spots in 20 landen rond de Middellandse zee, de Alpen, Mexico en Dubai.

Grachtenpand for sale in DELFT

DELFT Oude Delft 45 - 2611 BC The Netherlands


Jan Paul van Daal profile image
Jan Paul van Daal
Real Estate Agent
+31 (0)15 - 212 73 00
janpaul@vandaalmakelaardij.nl

Van Daal Makelaardij

Living area
474m2
Plot size
495m2
Bedrooms
6

Description

Met zijn rijke geschiedenis, goede bereikbaarheid en uitgebreide voorzieningen is Delft een ideale plek om te wonen en te werken. Dit unieke monumentale grachtenpand biedt de perfecte combinatie van historische charme en moderne gemakken, midden in het hart van deze prachtige stad.

Het pand is het afgelopen jaar inwendig gerenoveerd en daardoor thans in een goede staat.
De huidige eigenaar heeft in samenwerking met de gemeente ervoor gekozen om het pand te renoveren in traditionele stijl met de het woongenot van nu. Wat betreft de traditionele stijl hebben ze ervoor gekozen om de voorheen zeventien kleine kamers terug te brengen naar elf ruime kamers, die meer met elkaar in een open verbinding staan. Meerdere constructieve doorbraken zijn hiervoor doorgevoerd. Daarnaast hebben ze authentieke details in originele staat teruggebracht voor een karakteristieke look and feel. Wat betreft het woongenot van nu in het achterhoofd hebben ze naast een grote open woonkeuken ook gekozen voor een effectievere binnentrap in het achterhuis.
Hierdoor sluit de begane grond beter aan op de eerste verdieping. Ook is de bovenste vlieringvloer verwijderd, waardoor twee woonlagen zijn samengevoegd tot één ruime kapverdieping.
Alle wijzigingen hebben de courantheid van het monumentale pand sterk verbeterd.

Het bezit nog authentieke kenmerken, heeft een schitterende tuin en heeft een praktische indeling die de mogelijkheid biedt om bijvoorbeeld een praktijk of kantoor aan huis te hebben.
In het verleden is dit pand ook in gebruik geweest als woning met praktijkruimte. De kamers aan de grachtenzijde lenen zich daar uitstekend voor. Het maakt het tot een ideaal huis voor bewoning door een groot gezin of een combinatie van wonen en werken.

In overleg met de huidige eigenaar kan het pand geheel naar wens van de koper worden afgebouwd en geheel naar eigen smaak van koper worden afgewerkt. De thans genoemde vraagprijs is uitgaande van de huidige staat.

Het pand is oorspronkelijk gebouwd als voor- en achterhuis. Aan de Oude Delft-zijde is naast het huis een poort die naar het achterhuis en de daarachter gelegen tuin loopt. De overdekte poort wordt o.a. ook gebruikt als fietsstalling.

Het centrum van Delft biedt een scala aan voorzieningen. Er zijn tal van gezellige cafés, restaurants en winkels, evenals culturele attracties zoals musea en theaters. De wekelijkse markt op de Markt biedt een verscheidenheid aan lokale producten en delicatessen. Daarnaast zijn er in het centrum diverse supermarkten, speciaalzaken en boetiekjes, waardoor alles wat je nodig hebt binnen handbereik is

Van deze woning is een unieke woningwebsite beschikbaar. Download op funda de brochure voor de link naar de website waar je alle gegevens en meer informatie van deze woning kunt vinden.

De indeling is als volgt:

Begane grond:
Entree, gang, met aan weerszijden twee kamers, voorheen ook in gebruik als praktijkruimte.
Ruime hal met een imposante hoogte, een klassieke zwart/wit marmeren tegelvloer en een monumentale eikenhouten trap met ruime ingebouwde garderobekast. Open ruimte die ideaal is om een open keuken te installeren.
Er is een overdekte poort naast de woning die veel bergruimte biedt en van de Oude Delft naar de tuin loopt.
De overdekte poort wordt o.a. ook gebruikt als fietsstalling.

Direct achter de hal een ruime tussenkamer met aansluitend de woonkamer. Er is een brede doorgang naar deze zonnige kamer, met monumentale schouw en zicht op de tuin. Aan de ene zijde van de zitkamer is toegang tot een toilet en een gangetje en aan de andere kant bevindt zich nog een ruimte waar zich van oorsprong de keuken bevond, te bereiken via een brede opening.

De karakteristieke tuin heeft een groot, gevelbreed terras, een praktische berging, gazon en veel oude bomen.
De tuin ligt op het zuidwesten, is beschut en biedt veel privacy. Een stille groene oase middenin de stad waar de vogels vrij spel hebben.

Eerste verdieping:
Via het imposante trappenhuis komt u op de eerste etage met toegang tot de slaapkamers en twee voorbereide badkamers. Hier bevindt zich ook de toegang tot het zij balkon boven de poort.

Tweede verdieping:
Op deze verdieping is de fraaie, originele kapconstructie zichtbaar. Er is op deze verdieping nog mogelijkheid om meerdere kamers te realiseren.

Bijzonderheden/Kenmerken:
- Delft is uitstekend bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Het centraal station van Delft biedt frequente treinverbindingen naar grote steden zoals Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. De stad is ook goed bereikbaar via de snelwegen A4 en A13;
- Solide Rijksmonument;
- Dit pand is in gebruik geweest als woonhuis en is uitstekend geschikt voor dubbele bewoning of het hebben van kantoor of praktijk aan huis;
- Bouwjaar 1650;
- Gezien het bouwjaar is oud-pand clausule van toepassing;
- Het pand biedt opvallend veel hoogte en met name de centrale hal met trappenhuis is uniek en imposant;
- Gelegen op 495 m2 eigen grond;
- Uniek pand op een uitstekende locatie met vele mogelijkheden;
- Er is een mogelijkheid om de afbouw van de vloer, sanitair en keuken met de aannemer van de professionele verkoper te regelen. Hier zijn al offertes voor aangevraagd;
- Op de begane grond en eerste verdieping overal vloerverwarming en compleet nieuwe installaties en leidingen;
- Notariskeuze voorbehouden aan verkoper. Het transport zal plaatsvinden bij projectnotaris Hartman LMH.

Features

Transfer of ownership
price
€ 1.950.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Acceptance
in overleg
Construction
Kind of house
Grachtenpand
Building type
tussenwoning
Construction period
1650
Roof type
samengesteld dak
Bedrooms
6
Surface Areas And Volume
Living area
474 m2
Other indoor space
2 m2
Exterior space attached to the building
10 m2
Volume in cubic meters
2151 m3
Plot size
495 m2
facilities
In centrum
Baerz & Co Property Brochure

Brochure

Information / Viewing request

Videos

Photos