Villa d'Arte werkt intensief samen met Baerz & Co Luxury Homes International, het trefpunt waar exclusieve huizen en veeleisende kopers samenkomen. Hieronder vindt u een geselecteerd aanbod van de meest exclusieve huizen op alle hot-spots in 20 landen rond de Middellandse zee, de Alpen, Mexico en Dubai.

Woonboerderij price on application in VENLO

VENLO Heymansstraat 63 - 5927 NP The Netherlands


Dirk van Santvoort profile image
Dirk van Santvoort
Real Estate Agent
+31 492 52 5552
dirk@vansantvoort.nl

Van Santvoort Makelaars
Torenallee 65
5617 BB Eindhoven
NETHERLANDS
+31 40 269 25 30
www.vansantvoort.nl
info@eindhoven.vansantvoort.nl

Living area
257m2
Plot size
22850m2
Bedrooms
4

Description

Een complete hippische accommodatie met 2 bedrijfswoningen gelegen op een A-locatie in het buitengebied van Venlo.

De complete hippische accommodatie (Hippisch Centrum Boekend) is in de afgelopen jaren geheel verbouwd, vernieuwd en uitgebreid.

Het complex heeft een moderne foyer met horecagedeelte en biedt daarnaast
volop mogelijkheden door de aanwezigheid van 2 bedrijfswoningen. In totaal zijn er 62 paardenstallen welke zijn verdeeld over diverse gebouwen, 3 binnenpistes, 1 royale buitenpiste, diverse paddocks, een overdekte stapmolen, zadelkamers, wasplaatsen, een solarium, weilanden en volop parkeergelegenheid op eigen terrein.

Het complex ligt op een prachtige A-locatie, vrijwel direct aan de A73, met een aansluiting op de A74 naar Duitsland en in de nabijheid (ca. 11 km) van het ‘Equestrian Centre de Peelbergen’ in Sevenum.

Het geheel kan uitgebreid worden met extra grond (ca. 0,9 ha weiland), welke aan de overzijde, aan de Beeksweg is gelegen. Dit gedeelte wordt optioneel te koop aangeboden.

WOONGELEGENHEDEN
Er zijn 2 bedrijfswoningen aanwezig, Heymansstraat 69 en Heymansstraat 71, welke is opgedeeld in 2 woongedeeltes.

Vrijstaande woning met grote tuin (nr. 69)
De woning is op de begane grond uitgerust met een ontvangsthal, multifunctionele ruimte, woonkamer, keuken, bijkeuken, badkamer en kantoorruimte. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers en een ruime kantoorruimte gesitueerd.

Begane grond:
De hal is afgewerkt met een authentieke terrazzo vloer, houten lambrisering en een hoog plafond met stucwerk. Middels een deur onder de trap is de kelder bereikbaar. De royale, geheel betegelde badkamer (2009) is voorzien van een wastafel met meubel, zwevend toilet, douchecabine en een designradiator. Tevens bevinden zich hier de aansluitingen voor de wasapparatuur.
De bijkeuken met praktische inbouwkast is voorzien van deels betegelde wanden, een plavuizen vloer en een houten schrootjes plafond. De ruimte beschikt verder over een keukenblok met een terrazzo blad en gootsteen, aansluitingen voor de wasapparatuur en er is een aparte achterdeur aanwezig. Een 2e inbouwkast (voormalige douche) is deels voorzien van een betegelde wand. De toiletruimte is deels betegeld en beschikt over natuurlijke ventilatie. De ruime leefkeuken is eveneens voorzien van de authentieke terrazzo vloer, deels betegelde wanden, deels houten lambrisering en een hoog houten balken plafond. De keuken is in een hoekinrichting geplaatst. Verder beschikt de keuken over een 1 1/2 spoelbak, oven, magnetron en een vaatwasser. Tevens bevindt zich hier de meterkast (2019) voor o.a. de groepen voor de stapmolen en deels voor de stallen. De multifunctionele ruimte (voorheen slaapkamer, momenteel in gebruik als hobbyruimte) is afgewerkt met een houten vloer, deels metselwerk wanden/ deels stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval. De ruimte is uitermate geschikt voor diverse doeleinden. De woonkamer is voorzien van een parketvloer, granol wanden en een stucwerk plafond. De ruimte beschikt verder over grote raampartijen welke zorgen voor volop natuurlijke lichtinval. Door het ruime formaat zijn er diverse indelingen mogelijk.

1e verdieping:
De overloop is voorzien van een parketvloer, granol wanden en een schuurwerk plafond. De voorbereidingen voor een toiletaansluiting zijn aanwezig. Slaapkamer 1 is voorzien van een parketvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Tevens beschikt deze kamer over 2 praktische inbouwkasten. Slaapkamer 2 is eveneens voorzien van een parketvloer, stucwerk wanden en een stucwerkplafond. Een inbouwkast zorgt voor opbergruimte. Slaapkamer 3 is centraal gelegen in het midden van de verdieping en voorzien van een parketvloer, behang wanden en een kunststof schroten plafond. Een dakvenster zorgt voor natuurlijke lichtinval.De royale studeer/kantoorruimte is voorzien van een houten vloer, houten lambrisering en een panelen plafond. De houten balken en luiken bij de raampartijen zorgen voor een sfeervol geheel. Een houtkachel zorgt voor nog extra sfeer en warmte. Een inbouwkast zorgt voor extra opbergruimte. Middels een luik is er toegang tot de bergzolder.

Tuin:
De fraai aangelegde tuin is voorzien van een groot terras met klinkers, vanuit hier is er toegang tot een 2e kelder. De tuin is verder uitgerust met gazon, volwassen bomen en struiken. Tevens is er een zwembad aanwezig. De tuin is omheind met een hekwerk.

Vrijstaande woning opgedeeld in 2 woongedeeltes:
De woongedeeltes hebben een gezamenlijke entree met meterkast welke is voorzien van 2 aparte groepen.

Indeling (nr. 71 linkerzijde):
De woning is op de begane grond uitgerust met een ruime hal welke is afgewerkt met een tegelvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De badkamer (2015) met inbouwverlichting is geheel betegeld en is uitgerust met een douche, zwevend toilet, wastafel met meubel en een designradiator. Tevens bevinden zich hier de aansluitingen voor de wasapparatuur. De L-vormige woonkamer is voorzien van een PVC vloer, deels stucwerk wanden/ deels metselwerk wanden en een gipsplaten plafond. Tevens is er een praktische trapkast gesitueerd. De dichte keuken is eveneens voorzien van een PVC vloer, stucwerk wanden en een gipsplaten plafond. Een dakvenster zorgt voor extra lichtinval. De keuken is in een hoekinrichting geplaatst en voorzien van een spoelbak, oven, vaatwasser, 6-pits gaskookplaat, magnetron en koelkast. Vanuit de keuken is er toegang tot een gezamenlijk portaal, toiletruimte, bijkeuken en de garage. Het portaal is voorzien van een plavuizen vloer en metselwerk wanden. De 2e toiletruimte met PVC vloer, tegelwerk wanden beschikt over een toilet en fonteintje. De bijkeuken met plavuizen vloer en een houten schroten plafond beschikt verder over de aansluitingen voor de wasapparatuur. De garage is afgewerkt met een betonnen vloer, metselwerk wanden en een gipsplaten plafond en beschikt verder over openslaande deuren en een waterpunt. Eerste verdieping: De overloop is afgewerkt met een laminaatvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond en biedt toegang tot 3 slaapkamers en een 2e badkamer. Slaapkamer 1 is voorzien van een laminaatvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Een dakvenster zorgt voor natuurlijke lichtinval. Tevens bevindt zich hier de c.v.-ketel.Slaapkamer 2 is eveneens voorzien van een laminaatvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond en een dakvenster. Ook slaapkamer 3 is afgewerkt met een laminaatvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond en een dakvenster. De ruimte is verder nog uitgerust met een walk- in closet.De badkamer is voorzien van een laminaatvloer, deels betegelde wanden en een stucwerk plafond. De ruimte beschikt verder over een dakvenster, toilet en wastafel.

Indeling (nr. 71 rechterzijde):
Via de gezamenlijke entree is er toegang naar de hal met toiletruimte, praktische trapkast en woonkamer. De deels betegelde toiletruimte beschikt over een zwevend toilet, fonteintje en meubel.De woonkamer met houten vloer (leisteen daaronder) is afgewerkt met metselwerk wanden en een sfeervol houten balken plafond. Een schouw met open haard zorgt voor extra sfeer en warmte in de ruimte.De dichte keuken met leistenen vloer, granol wanden en een houten schroten plafond is in een wandopstelling geplaatst en tevens uitgerust met een werkeiland. De keuken is verder uitgerust met een vaatwasser, oven, kookplaat en koelkast. Een loopdeur biedt toegang tot de tuin.De geheel betegelde badkamer met panelen plafond beschikt over een luxe hoekbad/douche en een wastafel met meubel. Tevens bevinden zich hier de aansluitingen voor de wasapparatuur. Eerste verdieping: De overloop met laminaatvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond geeft toegang tot 3 slaapkamers en een berging. De berging is uitgerust met een afvoer, dit biedt de mogelijkheid voor de aanleg van een 2e badkamer. Slaapkamer 1 is afgewerkt met een laminaatvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Een dakvenster zorgt voor natuurlijke lichtinval. Slaapkamer 2 is eveneens afgewerkt met een laminaatvloer, schuurwerk wanden en een schuurwerk plafond. Een zijgevelraam zorgt voor voldoende daglicht. Slaapkamer 3 eveneens voorzien van een laminaatvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De ruimte beschikt verder over een zijgevelraam, airco en een inloopkast met de opstelling van de cv-ketel (AWB 2007).

RIJHAL I
De vrijstaande rijhal is opgetrokken uit geïsoleerde sandwichpanelen met stalen spanten, de openslaande deuren in de voorgevel bieden vanuit de binnenpiste toegang tot de parkeerruimte aan de voorzijde. Een lichtkoepel in de nok zorgt voor veel natuurlijke lichtinval. Tevens is de rijhal uitgerust met een juryruimte voorzien van een laminaatvloer en vaste kasten.
De wedstrijdpiste heeft een afmeting van ca. 30x60 m. en is voorzien van een Agterberg-bodem.

RIJHAL II
De vrijstaande rijhal is opgetrokken uit geïsoleerde sandwichpanelen met stalen spanten en metselwerk gevels. De rijhal is uitgerust met een kantine/foyer en een binnenpiste. De binnenpiste heeft een afmeting van ca. 20x40 m. en is voorzien van een zand-, en geopad snippers. De moderne, centraal gelegen foyer (ca. 250 m²) met pellethaard, heeft zicht op rijhal l en ll, en is voorzien van een betonnen vloer met vloerverwarming en beschikt verder over een professionele bar met keuken, toiletgroep en een trap naar zolder. Toiletten en douches kunnen hier eenvoudig aangebracht worden. Deze ruimte is geschikt voor vergaderingen, grooms enz. De geheel betegelde professionele keuken beschikt over elektrische apparaten, bakplaten, friteuses, koelingen en een gootsteen. Tevens bevindt zich hier een bergkast met een unit voor de vloerverwarming. Vanuit de foyer is er toegang tot een heerlijk overdekt terras (ca. 60m²) aan de voorzijde en een groot terras op een centrale plek bieden zicht op de buitenpiste. De geheel betegelde toiletgroepen bestaan uit een mindervalide toilet, 3x damestoilet en een herentoilet voorzien van 2 urinoirs en 1x aparte toiletruimte. Het portaal is voorzien van 2 wastafels met meubel. In de technische ruimte bevinden zich de opstellingen van de water-, gas- en elektrameters, de tweede unit voor de vloerverwarming en de unit van het brandmeldsysteem.

RIJHAL III
Rijhal III (achteraan gelegen) is uitgerust met een binnenpiste, diverse paardenboxen, 2 zadelkamers, 2 wasplaatsen waarvan 1 uitgerust met solarium en een toiletruimte. De binnenpiste heeft een afmeting van ca. 20x30 m. en is voorzien van een zandbodem met geopad vlokken/snippers. Er zijn 6 paardenboxen (ca. 2,5 x 2,5 mtr.) met deels kunststof en deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden met schuifdeuren. Er zijn 25 paardenboxen (ca. 3x3mtr.) met deels kunststof en deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden met schuifdeuren. De zadelkamer is voorzien van betegelde wanden en voorzien van een gootsteen en praktische inbouwkasten. Tevens bevinden zich hier de opstellingen van de beregeningspomp en de beregenings aansturing van het pension weiland. De wasplaats is afgewerkt met een betonnen vloer en tegelwerk wanden en beschikt verder over een solarium en een koud- en warmwatervoorziening.

BIJGEBOUWEN
De aanpandige schuur bij de woning is opgetrokken uit metselwerk en is uitgerust met 3 paardenboxen. De veldschuur (ca. 12x7mtr.) is opgetrokken uit metselwerk gevels, damwanden en een golfplaten dak (asbestvrij). Een gedeelte heeft een open front. Hier bevindt zich de opslag voor hooi/stro. Het stalgedeelte (wit) is eveneens opgetrokken uit metselwerk gevels met een golfplaten dak (asbestvrij). Het gebouw is opgedeeld in 2 delen. Gedeelte l is uitgerust met 4 paardenboxen, en een poetsplaats. Gedeelte ll beschikt over 15 paardenboxen en een poetsplaats. Schuifdeuren zorgen voor toegang. Een stalgebouw met aparte garage (totaal ca. 28x7 mtr.), met metselwerk gevels en een asbestvrij golfplaten dak, met aparte schuifdeuren voor de stal en de garage. Het stalgedeelte biedt plaats aan 10 paardenboxen.

OVERIGE FACILITEITEN
De royale buitenpiste heeft een afmeting van ca. 4.400 m² en is voorzien van een eb-/vloed bodem. De piste is vrij gelegen en is omheind met hout en beukenhagen. De mestvaalt (6x12 m.) is voorzien van legioblokken en een vloeistofdichte vloer. Er is een 2e opslag met open front aanwezig voor de opslag van hooi/stro, welke is voorzien van damwand gevels en dak.Een weiland bestemd voor de manege (ca. 3.500 m²) is omheind met een hekwerk. Daarnaast zijn er 5 paddocks aanwezig, welke zijn voorzien van een zandbodem. De paddocks zijn omheind met houten palen en een lint. De overdekte stapmolen (doorsnee 13 m) is geschikt voor 3 paarden en is voorzien van een zandbodem met daaronder klinkers en is omheind met hout en windbreekgaas.

BIJZONDERHEDEN
- Moderne en groots opgezette hippische locatie met vele mogelijkheden.
- Volop parkeergelegenheid op een terrein van ca. 3.500 m².
- Een groot weiland bestemd voor het pension (ca. 9.000 m²) is optioneel aan te kopen.
- Diverse uitrijmogelijkheden aanwezig in de omgeving van Blerickse Bergen.
- Het bedrijf ligt op 15 minuten rijden van het "Equestrian Centre de Peelbergen" in Sevenum.
- De locatie beschikt over een complete horecavergunning en een detailvergunning voor paardensport gerelateerde
producten.
- Het bedrijf is aangesloten op de riolering.
- Woningen zijn aangesloten op een put (aansluitingen voor riool aanwezig).
- Voldoende groepen aanwezig met dag-/nachtmeter en krachtstroom.
- Kunststof buitenkozijnen met dubbelglas aanwezig, enkel glas alleen in 2 ramen van de kantoorruimte op de
bovenverdieping van het huis met nr. 69.
- Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 55 paarden en 33 pony's.
- Goede bereikbaarheid vanwege de ligging nabij de uitvalsweg A73 en aansluiting naar de A74 (Duitsland).

Features

Transfer of ownership
Price on application
Status
beschikbaar
Acceptance
in overleg
Construction
Kind of house
Woonboerderij
Building type
geschakelde woning
Construction period
1926
Energy rating
E
Roof type
mansarde dak
Bedrooms
4
Bathrooms
1
Surface Areas And Volume
Living area
257 m2
Other indoor space
0 m2
Volume in cubic meters
745 m3
Plot size
22850 m2
facilities
Zwembad
Rookkanaal
Dakraam
Natuurlijke ventilatie
Open ligging
Landelijk gelegen
Baerz & Co Property Brochure

Brochure

Information / Viewing request

Videos

Virtual Tours

VIRTUAL TOUR
Virtual Tour Heymansstraat 63

Photos