Villa d'Arte werkt intensief samen met Baerz & Co, het trefpunt waar exclusieve huizen en veeleisende kopers samenkomen. Hieronder zoekt u binnen een geselecteerd aanbod naar de meest exclusieve huizen.

Villa for sale in ZALTBOMMEL

ZALTBOMMEL Kerkplein 16 - 5301 EK The Netherlands


Jeanette van Haaften profile image
Jeanette van Haaften
Real Estate Agent
+31 (0)41 86 80 050
info@bijzonderwonen.com

Bijzonder Wonen Makelaardij
Heilige Geeststraat, 11
5301CP Zaltbommel
NETHERLANDS
+31 41 868 00 50
www.bijzonderwonen.com
info@bijzonderwonen.com

Living area
389m2
Plot size
3307m2
Bedrooms
4

Description

Op toplocatie staat tussen de Sint Maartenskerk en het stadspark ‘Het Gouverneurshuys’, een uniek 16e eeuws monument met een riante ommuurde tuin met maximale privacy, diverse terrassen, moestuin, gastenverblijf, atelier, garage en twee overkappingen.

Vestibule, hal, tuingerichte woonkamer met boven de dubbele gewelfkelder in het oorspronkelijke huis, eetkeuken, serre en werkkamer, portaal met toilet, zonnige living van 75m2 met maximaal contact met de tuin, slaapkamer met aangrenzende badkamer en voormalige waterkelder op de begane grond.
Overloop, twee slaapkamers en een tweede badkamer op de eerste verdieping.
Open zolder met ruimte voor meerdere kamers op de tweede verdieping.

Rijksmonument

Bruto-inhoud woning: 1.825 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 389 m²
(inclusief gastenverblijf)
Perceeloppervlak: 3.307 m²
Bouwperiode: 2e helft 16e eeuw; uitgebreid in 1979, 1994 en 2012

Indeling begane grond:
Via de zijentree is toegang tot de vestibule. De achterliggende hal biedt toegang tot de aangrenzende vertrekken en de later gerealiseerde living. In het oorspronkelijke huis, dat een overblijfsel is van het voormalige stadspaleis van Johan van Rossum, bevindt zich de woonkamer. Het is een heerlijk lichte ruimte met zicht op de tuin, een imposant balkenplafond, een schouw met houtkachel en plankenvloer. Vanuit de woonkamer is via een eiken trap toegang tot de prachtige dubbele gewelfkelder. De ruimte is droog en op de vloer liggen authentieke gesmoorde estriken. Er is voldoende stahoogte en door de dikke muren is de temperatuur constant; ideaal om in te richten als wijnkelder.
Aan de zijde van het stadspark is het oorspronkelijke pand in 1979 op het historische grondplan uitgebouwd. In deze uitbouw bevinden zich momenteel de keuken, een gang, een werkkamer en de serre; alle met natuurstenen vloeren. De keuken is ingericht met een ambachtelijk gemaakt keukenmeubel met een composiet werkblad. Onder de getimmerde schouw staat een luxe Lacanche fornuis. Via een raampartij is verbinding met de serre. Deze serre is bereikbaar via een gang, waaraan ook de werkkamer ligt. De werkkamer heeft aan de westzijde een brede vouwpui en via een raam is contact met de serre. De gerenoveerde serre meet 30m2 en biedt maximaal contact met de tuin en het achterliggende De Virieupark. Boven de werkkamer en keuken bevindt zich een bergvliering die bereikbaar is vanuit de werkkamer.
In 2012 is er op sublieme wijze een verbinding gemaakt tussen de bestaande bebouwing en het atelier. In deze ruimte is een portaal met toilet en aan zowel de voor- als achterzijde is er contact met de tuin. In de aangrenzende, nagenoeg vierkante living zet dit contact met de tuin zich voort. Aan de voorzijde zijn twee kamerhoge ramen met zicht op de voortuin en de Sint Maartenskerk, terwijl aan de achterzijde een centrale schuifpui wordt geflankeerd door twee paar dubbele tuindeuren. Deze prachtige living is voorzien van een luxe parketvloer waaronder vloerverwarming is aangebracht. Het dak is ter plaatse van de zithoek middels eiken balken gelift, voorzien van een fraai eiken plafond en rondom voorzien van glas. Daardoor is de ruimte niet alleen bijzonder licht, maar is er zelfs vanuit de zithoek zicht op de imposante Sint Maartenstoren. De living is voorzien van onderhoudsarme aluminium ramen en kozijnen en het platte dak is voorzien van dakbeplanting en zinken overstekken. Vanuit de living is het voormalige atelier bereikbaar. Deze ruimte is in 2012 getransformeerd tot slaapkamer met vaste kasten en een privé-badkamer met onder andere een grote inloop regendouche. De ruim 5 meter hoge nok is volledig in het zicht gelaten, waardoor de ruimtelijke beleving optimaal is. Aan de voor- en zijkant is een venster met binnenluiken en zicht op de tuin, terwijl aan de achterzijde dubbele tuindeuren met buitenluiken zijn. Hier ligt, verscholen in het groen een heerlijk terras om bijvoorbeeld ’s ochtends de dag te starten. Het atelier is in 1994 gebouwd op fundamenten van het voormalige stadspaleis. Dat is ook de reden dat er zich onder de slaap- en badkamer een middeleeuwse waterkelder bevindt.

Indeling eerste verdieping:
Op deze verdieping zijn twee slaapkamers en een tweede badkamer. Vanuit de slaapkamer aan de voorzijde is schitterend zicht op de eigen parktuin en de Sint Maartenskerk. Aan de achterzijde is een kleinere, tweede slaapkamer met prachtig zicht op het stadspark. De badkamer bevindt zich tussen de slaapkamers en is ingericht met een inloopdouche, wastafelmeubel en toilet. In een afgesloten kast zijn de witgoedaansluitingen.

Indeling tweede verdieping:
Via de eiken trap is de zolderkamer bereikbaar; een open ruimte met plaats voor extra slaapkamer(s). Zowel aan de voor- als achterzijde is een dakkapel en in de hoek is een cv-kast.

Bijzonderheden:
Deze monumentale stadsvilla ligt aan het historische Kerkplein tegenover de Sint Maartenskerk. De locatie is écht uniek; enerzijds in de luwte aan de rand van de historische vesting, pal aan het stadspark en anderzijds op loopafstand van alle voorzieningen, waaronder een keur aan leuke winkels, boetiekjes, restaurants en zelfs een NS-station. Het Huis van Johan van Rossum in Zaltbommel, wordt ook wel het Gouverneurshuis of Het Hof genoemd. Het huis is het oostelijke restant van het uit het derde kwart van de 16e eeuw daterende stadspaleis van Johan van Rossem, broer van de gevreesde maarschalk Maarten van Rossem.
Het rijksmonument is omgeven door een goed onderhouden parktuin met volwassen beukenhagen, volwassen bomen, rozenperken, diverse terrassen en gazon; omzoomd door weelderige borders met een keur aan vaste planten en heesters. Een prachtige berceau leidt naar het gastenverblijf, een eenvoudige ruimte van 28m2 met pantry, badkamer, houtkachel en kleine vliering; ideaal voor gasten, oudere kinderen of de au pair. Bij het gastenverblijf is een privé gelegen terras tussen de stadsmuur en de tuin. Via een smal paadje is toegang tot het elektrisch verwarmde bijgebouw van 21m2. Deze fijne ruimte is omgeven door groen, beschikt reeds over een pantry en is mede daardoor zeer geschikt als thuiswerkruimte of atelier. Bij de elektrisch bedienbare brede poort staan de in 1986 gebouwde garage en twee carports.
Het pand wordt verwarmd middels twee HR-combiketels (2005 en 2012), is deels voorzien van vloerverwarming, vernieuwde elektra, waterontharder en een uitgebreid alarmsysteem en op afstand bedienbare toegangshekken. De in 2012 gerealiseerde living is optimaal geïsoleerd en het voormalige atelier is voorzien van een uitstekend geïsoleerd dak. Verder zijn nagenoeg alle ramen voorzien van isolatieglas.
De stadstuin wordt van het Kerkplein gescheiden door een middeleeuwse tuinmuur, waarin twee smeedijzeren toegangshekken zijn. Het ene hek wordt dagelijks meerdere keren gebruikt om even naar de stad te wandelen of gasten welkom ten heten, terwijl het andere hek wordt gebruikt om op eigen terrein te kunnen parkeren.
Als u op zoek bent naar een unieke woning op een unieke locatie, maak dan een afspraak voor een bezichtiging.

Collegiaal in verkoop met Van der Wal makelaars in Zaltbommel.

Features

Transfer of ownership
price
€ 1.850.000 k.k.
Status
beschikbaar
Acceptance
in overleg
Construction
Kind of house
Villa
Building type
vrijstaande woning
Construction period
1550
Roof type
samengesteld dak
Bedrooms
4
Bathrooms
3
Surface Areas And Volume
Living area
389 m2
Other indoor space
60 m2
Exterior space attached to the building
13 m2
External storage space
68 m2
Volume in cubic meters
1825 m3
Plot size
3307 m2
facilities
Mechanische ventilatie
Alarminstallatie
Rookkanaal
Schuifpui
Dakraam
Baerz & Co Property Brochure

Brochure

Download
or

Information / Viewing request

Videos

Video Kerkplein 16

360 Panoramas

360°
360 Panorama Kerkplein 16
360°
360 Panorama Kerkplein 16
360°
360 Panorama Kerkplein 16
360°
360 Panorama Kerkplein 16
360°
360 Panorama Kerkplein 16
360°
360 Panorama Kerkplein 16
360°
360 Panorama Kerkplein 16
360°
360 Panorama Kerkplein 16
360°
360 Panorama Kerkplein 16
360°
360 Panorama Kerkplein 16

Photos